11.2.2021

Porin prikaatin killan Salon seudun alueosastolle 60-vuotishistoriikkiSalon alueosaston 60-vuotishistoriikki

Killan Salon seudun alueosasto vietti 60-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2020. Lokakuulle suunniteltu vuosijuhla jäi koronapandemian takia pitämättä, mutta juhlassa julkaistavaksi suunniteltu 60-vuotishistoriikki päätettiin kuitenkin toteuttaa. Kirjan lupautui toimittamaan alueosaston pitkäaikainen jäsen, reservin majuri Markku Mäkinen. Hänen apunaan aineiston keräämisessä ja tarkistamisessa oli työryhmä Jarmo Niinistö, Ismo Laaksonen ja Vesa Hänninen. Jarmo Niinistö toimitti vuonna 2010 varsin kattavan historiikin, joten kirjan pääpaino on viimeisen kymmenen vuoden aktiivisessa toiminnassa.

Historiikki käy läpi alueosaston toimintaa erityisesti valokuvin, mutta myös toimintakertomuksia, pöytäkirjoja ja tilinpäätöksiä sekä lehtileikkeitä eri vuosikymmeniltä on otettu mukaan. Kirjasen 118 sivua on jaoteltu aihe-alueittain. Perustamisen jälkeen kerrotaan Porilaispäivistä, kunnianosoituk-sista Porin Rykmentin perustajalle Arvid Hornille, oman lipun saamisesta ja järjestetyistä vuosijuhlista. Yhdelle aukeamalle on koottu kuvat kaikista alueosaston puheenjohtajista. Sijansa saavat myös Porilaistanssit, joulu-lounaat, killan vuosikokoukset ja -juhlat, läheisten päivät Säkylässä sekä varusmiesinfot ja järjestetyt retket. Myös hallinto, talous, edustukset ja huomionosoitukset ovat saaneet oman osuutensa. Luettelot hallinnossa ja edustustehtävissä toimineista sekä huomionosoitusten saajista on saatettu ajan tasalle.

Historiikkia laadittaessa on pyrkimyksenä ollut, että mahdollisimman moni toiminnassa mukana ollut löytää itsensä valokuvasta ja/tai nimensä monista luetteloista. Kirjaa voi tilata postiennakolla puheenjohtaja Eero Nurmiselta, puhelin 050-60920, hinta on 10,- euroa ja postimaksu 7,- euroa.PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016