Turun alueosaston lipun naulaus- ja siunaustilaisuus 23.3.2019
TURUN ALUEOSASTON UUSI LIPPU OTTETTIIN KÄYTTÖÖN

Porin Prikaatin Killan Turun Alueosaston lipun naulaus- ja siunaustilaisuus pidettiin lauantaina 23.3.2019 Heikkilän Sotilaskodissa. Lipun siunasi kirkkoherra Sari Lehti. Tilaisuus oli pienimuotoinen, mutta juhlava. Paikalla olivat lipun naulaajat ja eri tavoin lipun hankinnassa mukana olleet. 

Vuonna 1985 Turussa toimineet aktiiviset Killan naiset luovuttivat silloiselle Turun paikallisosastolle oman, nk. komppaniakokoa olevan lipun. Tämä lippu on kunniakkaasti palvellut osastoa sen eri tapahtumissa. Koska näin on ollut, ei Turku ole muiden killan alueosastojen tavoin pitänyt kovin kovaa kiirettä uuden lipun hankkimisessa. Nyt tuo hetki on koittanut ja voimme todeta, että nyt kaikilla killan toimivilla alueosastoilla on samanlaiset ja myöskin samaa kokoa olevat kantoliput käytössään.

”Lippu symbolisoi joukkoa ja joukon omaksumaa arvomaailmaa. Lipulla liitetään yhteen menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus, jotka kaikki yhdessä sisältävät viestin tuleville sukupolville.”Kuva: Jorma Sanevuori


© Porin prikaatin kilta ry 2016