Killan 60-vuotisjuhla Säkylässä 18.5.2019KILLAN 60 VUOTISTA TAIVALTA JUHLITTIIN SÄKYLÄSSÄPorin prikaatin killan 60-vuotista taivalta juhlittiin näyttävästi Säkylän Huovinrinteellä 18.5.2019. Paikalla oli noin 200 killan jäsentä ja toiminnassa mukana olleita. 

Kilta 60-vuotinen taival on pitkä aika myös itsenäisen Suomen historiassa. Kilta päätti juhlistaa pitkää taivaltaan teettämällä uuden historiankirjan, jossa sotatieteiden tohtori, ev evp Markku Iskanius kertoo erittäin perusteellisesti porilaishistoriasta. Kirja julkaistiin juhlan yhteydessä ja sen oli mahdollisuus myös silloin itselleen hankkia. 

Killan historia on mielenkiintoinen kertomus siitä, miten kilta-aate tuotiin Ruotsista sekä miten ja millaiseksi toiminta alkuvuosista alkaen on porilaisjoukon keskuudessa muotoutunut. Aina ole suinkaan ollut itsestään selvää, kenen historiaa vaalitaan tai se pitääkö katsoa taakse vai eteenpäin.

Juhlassa puhunut kenraaliluutnantti evp Seppo Toivonen onnitteli kiltaa todeten samalla, että Porin prikaatin kilta edustaa joukko-osastokiltaa parhaimmillaan. Toivonen toi puheessaan esille oman aikakautensa näkökulman Porin prikaatin ja killan tapahtumista. Porin prikaatin komentaja eversti Mika Kalliomaa onnitteli ja kiitti kiltaa hyvästä yhteistyöstä. Onnittelut toi myös MPKL:n puheenjohtaja Marko Patrakka. 

Juhlassa esiintyi Laivaston soittokunta solistinaan Maria Tyyster. 


KILTA PALKITSI ANSIOITUNEITA 

Ennen juhlaa pidetyssä vuosikokouksessa kutsuttiin valtuuskunnan eistyksen mukaisessti killan kunniajäseneksi kiltaveli Osmo Suomisen (Turun alueosasto). 

Kilta-ansioristi karhun kera: Tapani Mikola (Turun alueosasto)

Numeroitu kilta-ansioristi: 
Hekki Mäki (Turun alueosasto)
Tuula Rahkonen (Turun alueosasto) 

Numeroimaton kilta-ansioristi: 
Jukka Kleemola (Turun alueosasto) 


© Porin prikaatin kilta ry 2016