Läheisten päivä Säkylässä 13.7.2019KILTA MUKANA LÄHEISTEN PÄIVÄSSÄ

Saapumiserän 2/2019 ensimmäisenä alokasviikonloppuna vietettiin Porin prikaatissa läheisten päivää, jolloin kotiväki pääsi tutustumaan poikien ja tyttöjen elämään varuskunnan aitojen sisällä sekä puolustusvoimien kalustoon. Mukana menossa ja järjestelyissä joukko-osaston tukena oli myös näkyvällä roolilla Porin prikaatin kilta.

Kiltalaiset tarjosivat vierailijoille mahdollisuuden kokeillla ekoaseammuntaa sekä vastasivat grillimakkarapisteestä. Killan myyntipisteessä elokuvaluokan aulassa oli tarjolla erilaisia kiltatuotteita sekä killan uutta historianteosta. Myyntipisteellä oli hiljaista, mutta jäsenhankintaa tekevillä Markku Nummijoella ja Seppo Yli-Nissilällä piti kiirettä, sillä potentiaalisia jäsenehdokkaita oli paikalla runsaasti.

Läheisten päivän järjestäminen on hieno asia, sillä se avaa heti palveluksen alussa myös kotiväelle mahdollisuuden tutustua niihin olosuhteisiin, joissa nuoret seuraavat viikot ja kuukaudet viettävät. Tällainen toiminta karsii pois paljon turhia ennakkoluuloja ja kuulopuheitten mukanaan tuomaa epävarmuutta. Se myös tukee aina niin tärkeää asiaa – suomalaisten maanpuolustustahdon ylläpitämistä. Puolustusvoimat kun koskettaa koko kansaa.Kuva: Tuula Rahkonen


© Porin prikaatin kilta ry 2016